Designprogram för webbsidor


#1

Hej!
Jag arbetar som AD (i programmen InDesign, Photoshop och Illustrator). Jag lämnar över materialen till webbyråer som pdfer (som jag gjort i InDesign. Bifogar info om vilket typsnitt, färger och bilder i rätt format. Inte idealiskt för webbyrån, men då är så bekväm i InDesign så har det blivit så här ; / Inte heller bra att presentera webbsidor för kund via pdfer då vill visa flöden och länkningar - utan bör lära mig något specifikt program för att designa webbsidor. Jobbar mycket med trycksaker och design för andra media också så därför inte specialiserat mig på webb. Hört att “Sketch” ska vara bra? Någon som har koll på det? Vill att det ska vara “rätt” program då jag troligtvis får lägga ner lite arbete på att lära mig det : ) Har ni tips? Hur gör ni?


#2

Ja sketch är helt rätt progam för dig. En liten inkörsträcka men du kommer få igen det på att ditt arbetsätt blir betydligt snabbare. Dessutom får du all din design i vektor (till skillnad från PS).

Här är en bra tutorial för att komma igång med sketch: https://www.youtube.com/watch?v=AV2OkzIGykA&list=PLLnpHn493BHE6UIsdKYlS5zu-ZYvx22CS

Om du arbetar med wireframes eller mockups så finns det dessutom väldigit mycket UI-kits som du kan ladda ner och använda som en bas för din design för att speeda upp din process. T.ex Sketchappresources.com erbjuder diverse gratis UI kit.

Dessutom så är det väldigt smidigt att exportera till Invision ifrån sketch om du vill sätta upp interaktiva prototoper etc.


#3

Japp, som @tommy säger är Sketch vägen att gå! Adobe har sitt “Experience Design” också som verkar lovande, men det är inte riktigt lika finslipat som Sketch ännu.

Som webbdesigner tackar jag för att du väljer bort Indesign och pdf-leveranser, det är alltid så frustrerande när man får det från reklambyråerna :slight_smile:


#4

Jag har testat Adobes program och det är långt ifrån sketch. Jag sitter i sketch och skulle aldrig kunna gå tillbaka till photoshop eller något liknande nu.